körbe-körbe

Amiről itt olvashatsz funkcionális edzés. Hogy Nekem ez mit jelent? Amitől jobb leszel, erősebb, gyorsabb, pontosabb, ruganyosabb, lazább. Nem cél hogy zsírt égess! Nem cél a szebb, izmosabb, kigyúrtabb, szálkásabb, izomzat elérése. Ezek mind csak történnek ezek csak a következmények és mellékhatások. A cél hogy a testünk működjön. Hogy élvezzük a mozgást, és ne fájjon semmink. Az, hogy közben komoly centik esnek le hasról / fenékről, vagy nem férsz bele a régi pólódba mert szétreped a hátadon, csak következmény! Edzés, Testmozgás kezdőknek és haladóknak. Intenzív köredzés, funkcionális training minden módon. Pár használható edzésterv, gyakorlat és módszer mindenkinek. Alapvetően egyszerű eszközökkel vagy saját testtel végezhető mozgásforma, mely szív - tüdő - izomzat terhelő.

Címkék

10kSwing (5) 15perc (5) 2012 (1) 20perc (7) 30perc (17) 40perc (9) 5-5-5 (1) 531 (6) 540 (1) 7perc (1) angie (2) Animus (1) annie (1) A CÉG (12) back squat (12) barbara (1) beteg (1) Brett Jones (1) chin-up (2) cindy (1) clean (11) crossfit (46) csoportos (28) dallas (6) dead lift (6) doboz ugrás (10) egyéb (1) egyeb (1) egyéni (42) egyeni (8) elemelés (3) elizabeth (1) evezés (1) fekvenyomás (12) fithy50 (3) fittaréna (1) fran (3) front squat (21) futás (1) gladiátor (1) haladó (34) hang clean (1) jerk (7) kettlebell (41) kezdő (20) killer (2) Klokov (1) köredzés (19) középhaladó (38) linda (1) manmaker (2) muscle up (1) OHS (6) open 14 (1) press (5) push press (6) ring dip (1) shoulder press (2) snatch (13) snatch pull (7) snatch test (4) tabata (3) teszt (25) vasárnap (8) verseny (2) Volkswagen (1) Címkefelhő

vasárnapi tabata

2011.02.03. 12:30 Opifex

Címkék: vasárnap csoportos köredzés középhaladó 40perc

  Vasárnapi lekes csapat akivel együtt dolgozunk, egyik alkalommal betekintést nyerhetett a tabata rendszerű edzésekbe.

  Persze nem egyből a max intenzitású meghalóssal kezdtünk, hanem egy csoportra szabott formával. De mi is az a "tabata" edzés fogok bővebben írni mihamarabb. Addig legyen elég annyi, hogy a szívet és tüdőt rendesen megdolgoztató köredzés, melyet az vérben található cukor és persze előtte minden máshol található energiaforrás kiaknázására talált ki Izumi Tabata nevű japán úriember.

  Szóval a csoportra módosítva egy 2x a.40sec b.20sec  munka majd 1 perc pihi volt összerakva amint ma már simán 3x fogunk csinálni, de ízelítőnek ez is elég volt :D

1. a. Medvetartásban fekvőtámasz / b. csak pumpál fekvő

2. a bicepsz tempó / b. tart. Ez gumikötéllel állva végzendő gyakorlat.

3. a. könyöktámasz (nehezítve közben hasprés) / b. hason fekve oldalt kéz lapockazárás

4. a pók pozícióban sima tricepsz-tolódszkodás / b. oldalt a kéz és "felülés" vagyis hasizom (láb levegőben)

5. kobra és háztető (ez végig megy egész idő alatt, hiszen ez a pihenő)

6. a. gumiszalagot fogva egyenes törzzsel vállból oldal emelés / b. előre emelés

7. a. előre hátra kitörés középen ugrással csak egyik lábon / b. lovaglóállás

8. a. előre hátra kitörés középen ugrással csak másik lábon / b. lovaglóállás

9. a. levegőben horogütés ütemre (felsőtest rotálás. Ha valaki nem tud ütni akkor könyökkel oldalt megfogja a vállát és forog jobbra balra, úgy hogy a csípőt fixálni pórbálja) / b. majd magas térdemeléssel helyben futás

10. négykézláb állni. Lassan jobb kezet és bal lábat előre / hátra nyújtani majd vissza középen érinti könyök térd. (végig 1 lábon 1 kézen állunk). Ezt 5x jobb kéz bal láb 5x bal kéz jobb láb. cserélgetve (5-5-5-5..amíg vége nincs az időnek. Ez is pihis állomás.

  Érdemes kipróbálni és keresgetni. Tabata mester eredetileg 20sec-10sec idpkkel dolgozott 8körös ismétlésekkel, de ezt hagyjuk meg egyenlőre az ő élsportolóinak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://korbe.blog.hu/api/trackback/id/tr792635620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása