körbe-körbe

Amiről itt olvashatsz funkcionális edzés. Hogy Nekem ez mit jelent? Amitől jobb leszel, erősebb, gyorsabb, pontosabb, ruganyosabb, lazább. Nem cél hogy zsírt égess! Nem cél a szebb, izmosabb, kigyúrtabb, szálkásabb, izomzat elérése. Ezek mind csak történnek ezek csak a következmények és mellékhatások. A cél hogy a testünk működjön. Hogy élvezzük a mozgást, és ne fájjon semmink. Az, hogy közben komoly centik esnek le hasról / fenékről, vagy nem férsz bele a régi pólódba mert szétreped a hátadon, csak következmény! Edzés, Testmozgás kezdőknek és haladóknak. Intenzív köredzés, funkcionális training minden módon. Pár használható edzésterv, gyakorlat és módszer mindenkinek. Alapvetően egyszerű eszközökkel vagy saját testtel végezhető mozgásforma, mely szív - tüdő - izomzat terhelő.

Címkék

10kSwing (5) 15perc (5) 2012 (1) 20perc (7) 30perc (17) 40perc (9) 5-5-5 (1) 531 (6) 540 (1) 7perc (1) angie (2) Animus (1) annie (1) A CÉG (12) back squat (12) barbara (1) beteg (1) Brett Jones (1) chin-up (2) cindy (1) clean (11) crossfit (46) csoportos (28) dallas (6) dead lift (6) doboz ugrás (10) egyeb (1) egyéb (1) egyeni (8) egyéni (42) elemelés (3) elizabeth (1) evezés (1) fekvenyomás (12) fithy50 (3) fittaréna (1) fran (3) front squat (21) futás (1) gladiátor (1) haladó (34) hang clean (1) jerk (7) kettlebell (41) kezdő (20) killer (2) Klokov (1) köredzés (19) középhaladó (38) linda (1) manmaker (2) muscle up (1) OHS (6) open 14 (1) press (5) push press (6) ring dip (1) shoulder press (2) snatch (13) snatch pull (7) snatch test (4) tabata (3) teszt (25) vasárnap (8) verseny (2) Volkswagen (1) Címkefelhő

hétfő reggeli csuklás

2011.02.07. 18:46 Opifex

Címkék: vasárnap csoportos középhaladó 30perc

Ma reggel csuklással ébredtem. Legalább is illett volna hogy így legyen. Vasárnap reggel picit csúsztatva 10 helyett 11-től láttunk neki az "jóebédhez" szükséges alapozáshoz. Ma már többen jelezték hogy az alábbi edzés érzésével testükben ébredtek. Sőt Éjjel a Super Bowl alatt is jött már sms hogy "dekeményvotlmindennemfáj".

Megszokott bemelegítést követően - melyet a napsütéses jó idő is segített - az alábbi intenzív gyakorlatsorral láttam el barátaim. Időzítésnek sima 2 perc - 1 perc volt, hiszen mégsem lehetett sokáig húzni az edzést. Mindenkit várt a családi ebéd ;).

1. fekvőtámaszban oldalt séta 6 jobbra 1 fekvő majd 6 lépés balra. Finomság az egészben hogy egy idejűleg jobb láb - bal kéz majd bal láb - jobb kéz lép. Így "észrevétlenül" sokkoljuk teljes stabilizáló rendszerünk.

2. térdelésből felugrás páros lábra, majd azonnal ugrás dobozra. Innen hátra lelép, és visszatédelni.

3. Mivel a csapat halad már, így mertem 2-3 kilót a kezükbe adni amivel teljes, felülést kellett végezni, sülyt a mellről indítva nyujtva felnyomva.

4. gumiszalagot magasra akasztottuk, és onnan 4 teljes hát (majdnem nyújtott kar, előröl indul fenék mögé érkezik) lehúzást 7 tricepsz lehúzás váltogatott. (könyök stabilan magad mellett/elött és nyújtogat.

5. 65cmes labdán kellet "fekvőtámaszt" nyomni úgy, hogy csak a térd éri a labdát, és a kéz a labda tövében van a földön. Így a vállat lehet dolgoztatni, nem elenyésző stabilizálás, has munka és vérnyomásjáték kíséretében.

6. Labdán csak térdelni kell. fönt a magasban tartott központtal leengedett vállakkal, egyenesen. mosolyogva.

7. 2 hegymászás, felemelkedés kirobbanó lábcsere. majd újra a hegymászás lábcsere. Fontos a stabil pontos tartás érkezés. Nem kell rohanni, csak pontos legyen a gyakorlat!

8. Bicepsz gyakorlat szalaggal, 4 teljes 7 rövid fent könyök hátul, lapocka zárva.

9. ~10 sec ülőtartás padon, majd 1 tricepsz 1 fekvő majd újabb 10 sec és 2/2 majd 3/3 amíg csak eljut az ember. Tricepsz a "sittes tricepsz" fekvő meg a padon támaszkodva.

10. hason fekve oldalt derékszögben a kéz, tenyér fül felé és lapockaközelítés barátságos 0.5ös súlylabdát szorongatva.

A sor már nem tök kezdő, hiszen az ülőtartás (9.) a hegymászás (7.) és a fekvőtámasz séta (1.) igen komplex gyakorlatok.. Aki ezt a 3 állomást becsületesen végigcsinálja, és a maximumot hozz ki saját magából, az már jól edzett. a többi "csak hab a tortán".

Ha valaki nagyon erősíteni akarja ezt a sort, tegyen rá még egy 1perc munka - 20sec pihenés kört. Az már a szivet és a tüdőt is odavágja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://korbe.blog.hu/api/trackback/id/tr932644980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása