körbe-körbe

Amiről itt olvashatsz funkcionális edzés. Hogy Nekem ez mit jelent? Amitől jobb leszel, erősebb, gyorsabb, pontosabb, ruganyosabb, lazább. Nem cél hogy zsírt égess! Nem cél a szebb, izmosabb, kigyúrtabb, szálkásabb, izomzat elérése. Ezek mind csak történnek ezek csak a következmények és mellékhatások. A cél hogy a testünk működjön. Hogy élvezzük a mozgást, és ne fájjon semmink. Az, hogy közben komoly centik esnek le hasról / fenékről, vagy nem férsz bele a régi pólódba mert szétreped a hátadon, csak következmény! Edzés, Testmozgás kezdőknek és haladóknak. Intenzív köredzés, funkcionális training minden módon. Pár használható edzésterv, gyakorlat és módszer mindenkinek. Alapvetően egyszerű eszközökkel vagy saját testtel végezhető mozgásforma, mely szív - tüdő - izomzat terhelő.

Címkék

10kSwing (5) 15perc (5) 2012 (1) 20perc (7) 30perc (17) 40perc (9) 5-5-5 (1) 531 (6) 540 (1) 7perc (1) angie (2) Animus (1) annie (1) A CÉG (12) back squat (12) barbara (1) beteg (1) Brett Jones (1) chin-up (2) cindy (1) clean (11) crossfit (46) csoportos (28) dallas (6) dead lift (6) doboz ugrás (10) egyeb (1) egyéb (1) egyeni (8) egyéni (42) elemelés (3) elizabeth (1) evezés (1) fekvenyomás (12) fithy50 (3) fittaréna (1) fran (3) front squat (21) futás (1) gladiátor (1) haladó (34) hang clean (1) jerk (7) kettlebell (41) kezdő (20) killer (2) Klokov (1) köredzés (19) középhaladó (38) linda (1) manmaker (2) muscle up (1) OHS (6) open 14 (1) press (5) push press (6) ring dip (1) shoulder press (2) snatch (13) snatch pull (7) snatch test (4) tabata (3) teszt (25) vasárnap (8) verseny (2) Volkswagen (1) Címkefelhő

elgurult a gyógyszerem

2014.02.24. 12:35 Opifex

Címkék: crossfit

cf_judge_2014_1393239607.jpg_1226x934

  Hét végén voltam egy alapvetően remek csoportos órán. Mint résztvevő diák. Olyan helyen ami jó, amit élvezni szoktam. De elgurult a gyógyszerem edzés közben... 

  Konkrétan minősíthetetlen gyakorlatokat hajtottak végre a környezetemben többen.. De egy picit bővebben...

  Számomra sem edzés közben sem munkahelyen, sem a magánéletben, az ha valaki kezdő, gyenge, lassú, esetleg bármilyen fizika vagy szellemi limitációval rendelkezik, alapból nem keserít el.
  Edzés közben ha azt látom, hogy a mellettem levő ÖNMAGÁBÓL a maximumot igyekszik kihozni, ha azt látom hogy képességei és lehetőségeihez mérten keményen edz, keményen dolgozok, igyekszik előre, akkor ez engem is arra ösztökél, hogy szebben, jobban, gyorsabban dolgozzak. Teljesen mindegy, hogy egy kezdőt látok magam mellett, vagy egy olimpikont, aki nálam mindenben jobb. Ha azt látom hogy hajt, igyekszik, akkor ez rám is inspirálóan hat. Ezeket az embereket abszolút teljesítményeiktől függetlenül TISZTELEM.
  Ezért szeretek csoportban, CSAPATBAN edzeni. Még ha a CrossFit alapvetően egyéni teljesítményekről szól is, a társak biztatása, amikor erőd végén jársz, az ő eredményeik elismerése mindig segít.

  Szombaton, ez borult meg "azon" az edzésen. Olyanok, akik erősek, ügyesek, - talán a számok bűvölete vagy a sok ellenkező nemű egyed miatt - olyan fosul dolgozott mellettem, hogy az elképzelhetetlen. Nagyából úgy nézett ki az edzés, mint amit a különböző videómegosztókon a "Edzés/CrossFit/Torna/TRX/Kettlebell FAIL" címszavak alatt lehet megtalálni.

Hogy miért bosszant ez engem... (persze nem az én dolgom...de akkor is :D )

1. Sérülés veszélyes.
2. A gyakorlat nem azt a hatást éri el, mint amit oda és úgy az edző megálmodott. Vagy akár semmit se...
3. Ha mennyiségre/időre dolgozol akkor ez konkrétan csalás (pl nem elég mély guggolás/kiállás). Az így elért eredmények semmit sem érnek.
  Ez kb. olyan mint ha valakinek 100m-t úszva kéne megtennie  - WR valahol 47mp körül van -, de helyette a parton lesprinteli a 2x50et, majd a medencébe benyúlva megpaskolja az érintkezőt. Ezt meg mondjuk 20mp alatt bárki aki picit is tud futni megcsinálja.
4. Ha mint edző kiadok egy feladatot, azt azért teszem hogy Te jobb legyél, hogy te fejlődj. ha nem azt csinálod, akkor minek jössz hozzám? Pl: mobilizációs, koordinációs, korrekciós gyakorlatok rohanva "sehogyse" végrehajtása.

* A kép pedig csak azért is... A fenti vizsgát pár dollárért és pár óra időért cserébe mindenki "leteheti". A vizsga online, és legalább annyira jó, hogy tudd mi az hogy szabályos guggolás, vagy nyomás. Ha te NEM így csinálod, akkor gondolhatsz bármit, de össze ne mérd magad azokkal a számokkal/eredményekkel melyeket mások összehoznak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://korbe.blog.hu/api/trackback/id/tr315830455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása