körbe-körbe

Amiről itt olvashatsz funkcionális edzés. Hogy Nekem ez mit jelent? Amitől jobb leszel, erősebb, gyorsabb, pontosabb, ruganyosabb, lazább. Nem cél hogy zsírt égess! Nem cél a szebb, izmosabb, kigyúrtabb, szálkásabb, izomzat elérése. Ezek mind csak történnek ezek csak a következmények és mellékhatások. A cél hogy a testünk működjön. Hogy élvezzük a mozgást, és ne fájjon semmink. Az, hogy közben komoly centik esnek le hasról / fenékről, vagy nem férsz bele a régi pólódba mert szétreped a hátadon, csak következmény! Edzés, Testmozgás kezdőknek és haladóknak. Intenzív köredzés, funkcionális training minden módon. Pár használható edzésterv, gyakorlat és módszer mindenkinek. Alapvetően egyszerű eszközökkel vagy saját testtel végezhető mozgásforma, mely szív - tüdő - izomzat terhelő.

Címkék

10kSwing (5) 15perc (5) 2012 (1) 20perc (7) 30perc (17) 40perc (9) 5-5-5 (1) 531 (6) 540 (1) 7perc (1) angie (2) Animus (1) annie (1) A CÉG (12) back squat (12) barbara (1) beteg (1) Brett Jones (1) chin-up (2) cindy (1) clean (11) crossfit (46) csoportos (28) dallas (6) dead lift (6) doboz ugrás (10) egyeb (1) egyéb (1) egyeni (8) egyéni (42) elemelés (3) elizabeth (1) evezés (1) fekvenyomás (12) fithy50 (3) fittaréna (1) fran (3) front squat (21) futás (1) gladiátor (1) haladó (34) hang clean (1) jerk (7) kettlebell (41) kezdő (20) killer (2) Klokov (1) köredzés (19) középhaladó (38) linda (1) manmaker (2) muscle up (1) OHS (6) open 14 (1) press (5) push press (6) ring dip (1) shoulder press (2) snatch (13) snatch pull (7) snatch test (4) tabata (3) teszt (25) vasárnap (8) verseny (2) Volkswagen (1) Címkefelhő

Hogy készül az ember?

2011.01.19. 19:01 Opifex

Címkék: haladó egyéni manmaker

 Mai nap dél után - egy szép szelet sütivel megdobott ebéddel a gyomromban - sikerült eljutnom edzeni. Egy megszokott alapos bemelegítést követően figyeltem fel Mesterem vigyorára, mely sosem sejtet sok jót. Most is így volt, lássuk mit hogy és mennyit is.

 Elsőként is "elő kellett készülni" mindehhez egy hosszú rúd kellett rajta 2x20kg tárcsával, ami az adott teremben 55kg vagy 57kg attól függően kit kérdezünk, illetve hogy a gravitáció miképp változik ;). Ezen kívül 1 nagy (65cm) labda meg egy pár kápa kellett.

 No ezzel az rúddal kellett 50 db deadliftet végezni. Vagyis felhúzást. 25-25 fogásonként, hogy egyenletesen terheljük a kezeket és oldalakat.
Majd jött gyorsban 50 fekvőtámasz láb labdán kéz kápán hogy mélyet és stabilizálóst lehessen tolni.
Lazításnak 50 húzódzkodás, és 50 mély guggolás (squat) a súllyal nyakban. Végül laza 50 lebegőülés/bicska.

 No ekkor már tudtam hogy nincs vége mert az ördögi mosoly csak markánsabbá vált. És jött, elhangzott a mondat: Már csak 40 Man-Maker egyben2x10kgmal. Ekkor elnevettem magam, majd elmentem a bárpultig egy flaska vízért, és összeszedtem magam. Sikerült megcsinálni, de 24nél pólót kellett levegyem mert majd megfulladtam és szétégtem olyan melegem lett (sosem szoktam ilyet tenni), és 34-nél nem tudtam a felhúzást-guggolást megcsinálni így meg kellett álljak.

 Mi is ez az emberfaragó dolog? Végy két kézi súlyzót, ha 4 esetleg 6 szögletű vagy egy pár kattlebell, és nem kerek tárcsás kézi súly, az még kellemesebb.
- leteszed a súlyt a lábaid közé (kis terpeszből kezdesz)
- hátraugrasz fekvőtámaszba, hogy a láb kb. vállszéles legyen, NEM zártan.
- nyomsz 1 fekvőt jó mélyen hisz a súlyok magasítása miatt jól le lehet engedni
- úgy hogy a tested lehetőleg tökéletesen vízszintes maradjon (váll, csípő nem mozdul) csinálsz 1-1 felhúzást a súlyokkal (evezést)
- beugrasz a kezeid mellé
- súly vállra vétele (clean) begugolással
- az előző goggolásból fej fölé nyomás
- leguggolsz és leteszed a súlyokat a lábaid közé.
VÉGIG nagyon keményen figyelni a hátra hogy az ágy

 No....Ez 1...

 Igen, ez sem kezdő gyakorlatsor.

 Íme 2 videó amit találtam, hogy kb mi a Man-Maker.

https://www.youtube.com/watch?v=ktRFrqTt1CY
https://www.youtube.com/watch?v=3AUPpOPWFUQ


 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://korbe.blog.hu/api/trackback/id/tr462598508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása