körbe-körbe

Amiről itt olvashatsz funkcionális edzés. Hogy Nekem ez mit jelent? Amitől jobb leszel, erősebb, gyorsabb, pontosabb, ruganyosabb, lazább. Nem cél hogy zsírt égess! Nem cél a szebb, izmosabb, kigyúrtabb, szálkásabb, izomzat elérése. Ezek mind csak történnek ezek csak a következmények és mellékhatások. A cél hogy a testünk működjön. Hogy élvezzük a mozgást, és ne fájjon semmink. Az, hogy közben komoly centik esnek le hasról / fenékről, vagy nem férsz bele a régi pólódba mert szétreped a hátadon, csak következmény! Edzés, Testmozgás kezdőknek és haladóknak. Intenzív köredzés, funkcionális training minden módon. Pár használható edzésterv, gyakorlat és módszer mindenkinek. Alapvetően egyszerű eszközökkel vagy saját testtel végezhető mozgásforma, mely szív - tüdő - izomzat terhelő.

Címkék

10kSwing (5) 15perc (5) 2012 (1) 20perc (7) 30perc (17) 40perc (9) 5-5-5 (1) 531 (6) 540 (1) 7perc (1) angie (2) Animus (1) annie (1) A CÉG (12) back squat (12) barbara (1) beteg (1) Brett Jones (1) chin-up (2) cindy (1) clean (11) crossfit (46) csoportos (28) dallas (6) dead lift (6) doboz ugrás (10) egyéb (1) egyeb (1) egyeni (8) egyéni (42) elemelés (3) elizabeth (1) evezés (1) fekvenyomás (12) fithy50 (3) fittaréna (1) fran (3) front squat (21) futás (1) gladiátor (1) haladó (34) hang clean (1) jerk (7) kettlebell (41) kezdő (20) killer (2) Klokov (1) köredzés (19) középhaladó (38) linda (1) manmaker (2) muscle up (1) OHS (6) open 14 (1) press (5) push press (6) ring dip (1) shoulder press (2) snatch (13) snatch pull (7) snatch test (4) tabata (3) teszt (25) vasárnap (8) verseny (2) Volkswagen (1) Címkefelhő

Az 'erő' velem van?

2012.10.30. 18:55 Opifex

Címkék: kettlebell egyéni 40perc

  Ezt az edzést pár hete csináltam, és eddig nem volt érkezésem a ide felírni. Nem volt erőm/időm. Ma viszont megjelent az ArcosFüzetben egy újabb oldal, mely egy neves edző/edzésmódszert kinemesítő úriemberhez kötődik. Pavelhez, az RKC atyához.

  Valami homokszem kerülhetett a gépezetbe, mert Pavel és a DragonDoor útjai szétváltak, vagy legalább is ma eképp tűnik. És ezt persze az ArcosFüzetben került közkincsre. De a lényeg, amivel nyitja az egész hírfolyamot:

You can be anything you want. A warrior. An athlete. A hard man or woman ready to handle whatever life throws at you. But you must be strong first. 
“Strength is the foundation for development of the rest of physical qualities,” categorically stated Professor Leonid Matveev. It takes priority over all others: endurance, flexibility, etc. 
Until one becomes “entry level strong”, e.g., a strict Bodyweight military press for men or strict pullups for women, no priority other than strength can be justified for a healthy athlete. Science and experience have taught us that any athlete, even in ultra-endurance sports, who has not built a foundation of strength will fail to reach his or her potential. 
Strength has been compared to a glass that can be filled with other qualities. The larger the glass, the more endurance, sport skill, fat loss, etc. can hold.
Be what you choose to be.

But be Strong First.
Egy hevenyészett fordítás, angolul nem beszélő olvasóknak:
 

Bárki lehetsz, aki csak szeretnél. Harcos vagy atléta. Egy kemény férfi vagy egy kemény nő aki elbánik az élet adta nehézségekkel. De elsőként is erősnek kell legyél.
"Az Erő az alapja minden más fizikai tulajdonság javításának, edzésének"  ahogy Leonid Matveev professzor szilárdan kijelenti.
Addig amíg valaki egy "belépő szintű erővel" sem rendelkezik (például testsúly kinyomása, fej fölé. vagy rendes húzódzkodás) addig semmi más csak az erő az ami előtérbe helyezendő egy egészséges atlétánál. Mind a tudomány mind a tapasztalat bizonyította, akár egy ultra-kitartást igénylő sportnál is, hogy az aki nem építette fel az erő alapjait, az elbukik az céljaihoz vezető úton.
Az Erő egy pohárhoz hasonlítható, amit a többi tulajdonsággal lehet megtölteni. Nagyobb pohárba több kitartás, technika vagy zsír égetés stb. fér.
Legyél ami lenni akarsz,

De Elsőként is legyél ERŐS!

Amire ki akartam térni hogy ezt a fentit nagyon is igaznak vélem. Mióta ezt a blogot is írom, és tudatosabban edzek, hangsúlyt fektetve a maximális erő növelésére is, minden egyéb eredmény is könnyedebben jön. Jobb lett a "sziget köröm" ideje, pedig nem is sokat futottam. Sokkal tovább és/vagy gyorsabban képes vagyok egyszerűbb gyakorlatokat is megoldani, mint előtte. És persze a ruhaméreteken is szembeötlő a változás ;) 
 
5perc AMRAP (annyi ismétlés amennyit csak tudsz):
- 5x 4 ütemű fekvőtámasz. Steppadon nyomva a fekvőt. Nem burpee hanem 4 ütemű fekvő guggolásból felugrással, guggolásba érkezéssel.
- 5x döntött törzsű evezés egyenes rúddal (30kg)
10 kör jött össze, azaz 50 ismétlés mindenből
majd pihi kb 2-3 perc
 
10 perc AMRAP: 
- 5 push press 2db 16kgos KB-el
- 5 húzódzkodás (lengéssel, nem pedig "normál" húzás) de áll a rúd fölé, lent pedig nyújtott könyök
19 kör lett, azaz 95 ismétlés mindenből.
Pár perc pihenő... ekkor készült az alábbi kép... mintha megizzadtam volna.
 
behuggyantott.jpg
Végül:
15 perc kitörésben séta, visszafelé tigris járás itt nem kellett sietni, csak nyugodtan szépen lassan mélyen koncentrálva a szabályos végrehajtásra.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://korbe.blog.hu/api/trackback/id/tr564879744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása